Nomenament

Dolores Delgado, nova fiscal de Memòria Democràtica

El Consell de Ministres ha nomenat aquest dimarts l’exfiscal general de l’Estat Dolores Delgado com a nova fiscal de Sala de Memòria Democràtica i, davant les crítiques de bona part de la carrera fiscal, ha defensat la transparència del procés i ha destacat que no es tracta d’un ascens.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell, la portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, ha confirmat tant el nomenament de Delgado com el de Miguel Ángel Aguilar com a fiscal de Sala contra els Delictes d’Odi i Discriminació a proposta del fiscal general, Álvaro García Ortiz.

La setmana passada la majoria del Consell Fiscal va traslladar a García Ortiz el seu rebuig envers el nomenament de l’exministra de Justícia, però l’opinió d’aquest òrgan no és vinculant i la proposta ha arribat avui a la taula del Consell.

La portaveu de l’Executiu ha volgut deixar clar que no suposa un ascens en la carrera de l’exfiscal general, que ja té rang de fiscal de sala, i ha remarcat que es tracta d’un procediment «absolutament transparent» i que les seves bases es van publicar en el Butlletí Oficial de l’Estat.

Rodríguez ha indicat que el Govern ha actuat en el marc de la llei i ha recordat que amb el nomenament es compleix la llei de memòria democràtica, que va crear aquesta fiscalia especialitzada per atendre les víctimes. «El correcte és no privar-les d’aquesta fiscalia», ha conclòs.