La ressaca electoral

¿Qui governarà cada diputació a Catalunya? Així queda el repartiment de poder després de les eleccions municipals 2023

Multimèdia | ¿Qui serà l’alcalde de Barcelona? Totes les combinacions possibles

Multimèdia | Els gràfics clau de les eleccions municipals a Barcelona

MULTIMÈDIA | Els gràfics més importants de les eleccions municipals a Catalunya

L’escrutini de les eleccions municipals proporciona una dada que queda bastant eclipsada la nit electoral, però que es converteix en un preuat tresor amb el pas dels dies: el repartiment del poder a les diputacions provincials. En el cas de Catalunya, la joia de la corona és la Diputació de Barcelona, un sucós pastís pressupostari i de càrrecs de confiança amb un govern que sol enfrontar els principals partits i que dona lloc a aliances poc habituals, amb la del PSC i Junts a la institució barcelonina.

Així han quedat formades les quatre diputacions catalanes per al mandat 2023-2027.

Diputació de Barcelona

La majoria necessària per presidir la diputació està fixada en 26 diputats en la primera votació o més vots a favor que en contra en la segona.

Diputació de Tarragona

La majoria necessària per presidir la diputació està fixada en 14 diputats en la primera votació o més vots a favor que en contra en la segona.

Diputació de Girona

La majoria necessària per presidir la diputació està fixada en 15 diputats en la primera votació o més vots a favor que en contra en la segona.

Diputació de Lleida

La majoria necessària per presidir la diputació està fixada en 13 diputats en la primera votació o més vots a favor que en contra en la segona.