Junta directiva nacional del PP

Feijóo adverteix el PP sobre el 23J: «L’única oportunitat del sanchisme és que ens confiem»

El líder del partit demana als seus territoris mantenir intacta la mobilització del 28M per «confirmar el canvi»

  • Sánchez reacciona a la debacle avançant les generals al 23 de juliol

Alberto Núñez Feijóo ha rebut aquest dimarts la plana major del seu partit després de la victòria electoral del 28 de maig adreçant-se a molts dels seus barons territorials com a «presidents». El líder del PP ha felicitat un a un tots els vencedors d’una nit electoral que va provocar la reacció immediata del president del Govern espanyol avançant les eleccions generals al 23 de juliol. I en aquest context, el líder conservador, ha advertit: «Hem fet el primer pas. Ara toca el següent, el definitiu. Al sanchisme li queden 54 dies», ha afirmat.

Però el missatge ha estat acompanyat d’una claríssima advertència i la petició expressa a tots els territoris de mantenir la mobilització que es va veure diumenge: «Necessitem una empenta més. El sanchisme només té una oportunitat, que ens cansem i que ens confiem», ha dit. 

A Génova tenen assumit que la victòria del 28M ha quedat gairebé en un segon pla i que ara, necessàriament, estan obligats a rematar-la en la convocatòria general. «Comprenc l’afartament dels ciutadans, perquè els esdeveniments polítics se succeeixen amb la màxima rapidesa i la menor serietat. Però vull dir-los que ara sí que ha arribat el moment de confirmar el canvi», ha reiterat. La crida no podia ser més clara.

I per això mateix ho ha apuntalat referint-se al debat que Ciutadans està tenint en aquest mateix moment a la seu nacional i que acabarà amb la decisió de no presentar-se a les eleccions generals. Ha sigut clau la posició que ha pres Inés Arrimadas: ella no encapçalarà aquesta candidatura i no creu que el partit hagi d’anar als comicis del juliol dividint el vot del centredreta. «Si es confirma, permeteu-me que l’hi agraeixi. Han entès el missatge. Hem de concentrar el vot útil, i els dic ja als votants de Ciutadans que aquesta casa reformista és casa seva per sempre».