Querelles

Jordi Turull anuncia que JxCat actuarà «judicialment» contra l’operació Catalunya

«No volem mirar això des de la barrera a veure què passa, sinó que volem tenir-hi un paper actiu», defensa

Guillem Roset / ACN

El secretari general de JxCat, Jordi Turull, ha anunciat que la seva formació actuarà «judicialment fins on faci falta contra l’operació Catalunya».

Així s’ha referit Turull, en declaracions a ‘El Nacional’, a la presumpta existència des de l’any 2012 d’una organització integrada per membres de la Policia, del Govern de Mariano Rajoy i del PP que, amb ajuda de periodistes i mitjans de comunicació, va ordir un pla contra l’independentisme català.

«No volem mirar això des de la barrera a veure què passa, sinó que volem tenir-hi un paper actiu. Per tant, també volem actuar judicialment», ha explicat.

Els advocats de JxCat, ha detallat, estan estudiant «com i de quina manera pot ser més efectiu» que el partit tingui «una intervenció judicial en tots els ordres i en totes les institucions fins on faci falta perquè l’operació Catalunya no quedi en res».

«Volem tenir un paper actiu i el tindrem, polític i judicial», ha remarcat Turull, després que la setmana passada l’exconseller Jaume Giró presentés en un jutjat d’instrucció de Madrid una querella contra l’operació Catalunya.