Investigat per Afers Interns

Interior cessa el cap de la Guàrdia Civil a Tenerife per la corrupció en les obres de casernes

La investigació per suposades manipulacions i comissions en la concessió de contractes d’obres en casernes de la Guàrdia Civil ha comportat el primer cessament des que es va enviar a retir el principal investigat, el tinent general Pedro Jarava. Aquest dimecres a la nit, el secretari d’estat de Seguretat, Rafael Pérez, ha apartat del comandament sobre la Guàrdia Civil de Tenerife el coronel José María Tienda, cap de la Comandància.

La reacció d’Interior es concentra a Tenerife, on es va concedir una part important dels tres milions d’euros que haurien sigut desfalcats en favor del constructor de Lanzarote Ángel Ramón Tejera, ‘Mon’, en concessions irregulars impulsades pel tinent general i obeïdes pels comandaments de 13 comandàncies de l’institut armat.

Fonts de la Guàrdia Civil refereixen el cas Casernes i la investigació d’Afers Interns del cos com la raó del cessament. «És l’única raó –recalquen–; no té res a veure amb Mediador». Es refereixen a la trama corrupta de què deriva aquest cas, per la qual és a la presó el general de la Guàrdia Civil Francisco Espinosa i en un sumari en què se cita, sense inculpació de moment, el constructor Tejera.

La decisió de cessar el coronel Tienda s’ha pres, indiquen aquestes fonts, després d’una proposta del general en cap de la Zona de les Canàries, Juan Hernández Mosquera, que ha ratificat aquesta tarda la directora general de l’institut armat, María Gámez.