Els comptes catalans

Salvador Illa, davant els Pressupostos: entre donar corda a Aragonès o posar-lo en perill

La negociació del Govern i el PSC entra en temps de descompte amb pressions creuades entre les dues parts perquè una de les dues cedeixi

Els socialistes busquen projectar un rol «responsable» al mateix temps que volen ser «alternativa», però donar el seu sí implica també allargar una legislatura que titllen de «fracassada»

FERRAN NADEU

La margarida sobre si finalment hi haurà un acord de Pressupostos entre el Govern i el PSC s’està quedant gairebé sense fulles. Tres mesos després de l’inici dels contactes, les dues parts mantenen que hi ha «voluntat» d’arribar a un pacte. Però els ritmes d’aquesta teòrica voluntat no van alhora. Mentre la paciència del president Pere Aragonès comença a esgotar-se, Salvador Illa, des de la reunió mantinguda a Arenys de Mar, s’ha pres uns dies més per a la resposta definitiva, però la interlocució ja està en temps de descompte. El Govern diu que el PSC és qui ha de moure fitxa, però el PSC respon que és ell qui està esperant si l’Executiu accepta o rebutja una proposta de la qual no pensen canviar ni una coma: el Quart Cinturó, el Hard Rock i l’ampliació de l’aeroport.