Cimera hispanofrancesa

L’ANC insta Aragonès a plantejar l’autodeterminació davant de Sánchez i Macron

Dolors Feliu ha titllat d’«incongruent» que ERC participi en la manifestació contra la cimera

Europa Press

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Dolors Feliu, ha instat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a plantejar «l’autodeterminació i el reconeixement de la identitat catalana» en la cimera hispanofrancesa del 19 de gener a Barcelona, amb els presidents Pedro Sánchez i Emmanuel Macron.

En una entrevista a ‘ElNacional.cat’ recollida aquest diumenge per Europa Press, Feliu ha titllat d’«incongruent» que ERC participi en la manifestació contra la cimera mentre que Aragonès assisteix a la trobada.

Ha considerat que és contradictori «tret que ho aprofiti per fer un gest com desplegar una estelada o dir clarament que volem una Catalunya independent», una cosa que, ha afegit textualment, no sembla que sigui la seva intenció.

Per a ella, amb aquesta trobada, els governs espanyol i francès «reafirmen el seu poder sobre Catalunya» i que, segons ella, prenen decisions sense haver d’escoltar els catalans perquè pensen que el moviment independentista està desarticulat.

Ha considerat que des del Govern central no s’esperaven la reacció de l’independentisme a la trobada i ha defensat que la convocatòria de la manifestació busca «que la gent surti al carrer perquè es vegi que el moviment independentista hi és».