Obituari

Mor Salvador Sánchez-Terán, polític clau de la Transició espanyola

Va ser governador civil de Barcelona, ministre de Treball i ministre de Transport i Comunicacions amb Adolfo Suárez

Salvador Sánchez-Terán, polític clau de la Transició espanyola, ha mort aquest dissabte als 88 anys, segons ha informat l’Ajuntament de Ciudad Rodrigo (Salamanca), localitat on va residir llargues temporades.

Nascut a Logronyo el 1934, va ser governador civil de Barcelona, ministre de Treball i ministre de Transport i Comunicacions amb Adolfo Suárez, així com diputat al Congrés per Salamanca.

Sánchez-Terán, que era enginyer de camins, també va exercir els càrrecs de director general de Renfe i president de Telefónica, entre d’altres, al llarg de la seva trajectòria. A la Unió de Centre Democràtic (UCD) hi va arribar a ser secretari d’Organització.

Arrelat a la seva terra

«Tot i que sense renegar de la seva terra de La Rioja, es va sentir sempre de Ciudad Rodrigo i pel seu interès per aquest municipi se li va concedir el 1976 la medalla de la Ciutat i es va posar el seu nom a una de les vies públiques, el passeig Salvador Sánchez-Terán», ha recordat l’ajuntament de la localitat de Salamanca.

«Ciudad Rodrigo perd un dels seus millors valedors fins a l’últim moment de la seva vida i, des de l’ajuntament, que visitava sempre que era a la ciutat, es vol deixar constància del sentiment de tristesa i dolor per aquesta pèrdua», ha indicat el consistori en un comunicat.

«En els nombrosos articles que va publicar, en les conferències que va pronunciar i en els llibres que va escriure hi va deixar patent la seva condició d’’home de la Transició espanyola’, de persona dialogant i fidel a uns elevats principis democràtics, socials i humans», ha recordat l’ajuntament. 

Temes:

Govern Obituaris