Polèmica

El PP de Múrcia confon els llums de Nadal d’un edifici municipal amb els colors del Marroc i munta un embolic a les xarxes

«Demà demanarem explicacions formalment al socialista Serrano. Amb independència de l’esperit i la competitivitat esportiva, no entenem que a vuitens de final l’Ajuntament prengui aquest tipus d’iniciatives contra la Selecció Espanyola», van escriure els populars a Twitter

No és cert que l’edifici de l’empresa municipal Aigües de Múrcia s’il·luminés ahir amb els colors verd i vermell per felicitar el Marroc per la seva victòria contra Espanya en el Mundial de Qatar. «Són els llums que tenim programats per celebrar el Nadal», van haver d’explicar des de l’empresa a les seves xarxes socials per intentar contenir una notícia falsa compartida pels comptes del Partit Popular i de Vox a la ciutat de Múrcia.

Aquest dimecres les Joventuts Socialistes de la capital del Segura han exigit «responsabilitats polítiques» al PP «per fomentar l’odi, el racisme i la xenofòbia». El seu secretari general, Miguel Company, ha assegurat que José Ballesta, Rebeca Pérez i José Guillén haurien de demanar disculpes d’immediat a la ciutadania i entregar les seves actes perquè «han quedat completament desacreditats per exercir cap responsabilitat pública».

Ha exigit la dimissió d’aquests tres regidors després que des del PP insistissin aquest matí en la notícia falsa, a l’afirmar que, «davant el clamor popular i l’enrenou generat», l’Ajuntament hagués retirat els llums. «L’únic que és real és que els llums s’han apagat perquè és de dia», ha contestat una usuària al principal partit de l’oposició en el consistori.

Per la seva banda, l’alcalde de Múrcia, José Antonio Serrano, ha manifestat en un vídeo difós també en el seu compte de Twitter que l’entristeix «l’ús de notícies falses per erosionar les institucions democràtiques» i «manipular l’opinió pública», exigint al PP que «demani disculpes».

«És indecent que des dels comptes del Partit Popular i de responsables públics del PP, com el regidor José Guillén, s’hagi alimentat una notícia falsa a consciència, fomentant l’odi, la xenofòbia i el racisme, quan sabien perfectament que era fals i que aquest edifici s’il·lumina des de fa diversos anys amb els colors vermell i verd amb motiu del Nadal, fins i tot durant el govern de l’exalcalde de Múrcia, José Ballesta, del Partit Popular», ha explicat Company, que considera «intolerable que el PP del municipi de Múrcia hagi mentit a la ciutadania de manera conscient per intentar treure rèdit electoral a base d’alimentar l’odi, la xenofòbia i el racisme, en aquest cas, cap a la població d’origen marroquí», ha afegit.

De fet, molts usuaris han rescatat tuits d’anys anteriors a les xarxes socials del compte d’Aigües de Múrcia en el qual felicitaven el Nadal als murcians amb la mateixa il·luminació que criticaven des del PP i Vox. En aquest altre tuit, publicat pel mateix compte d’Aigües de Múrcia el 2021, es pot veure el color dels llums:

El regidor de Podem Ginés Ruiz també s’ha pronunciat davant la difusió de la notícia falsa per part del PP, als quals acusa d’haver-se «quedat per seguir el joc als ultres». Segons la seva opinió, es tracta de la «manera de fer politica» dels populars. «Són mala gent», ha conclòs.