Palau de Miraflores

Zapatero visita Nicolás Maduro a Caracas

  • Zapatero ha tingut un paper destacat en els processos de diàleg entre l’oposició i el Govern veneçolà

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha mantingut una reunió aquest dilluns amb l’expresident del Govern d’Espanya José Luis Rodríguez Zapatero al Palau de Miraflores, ubicat a Caracas.

La reunió s’ha desenvolupat després que Zapatero participés en un fòrum on ha celebrat que els Estats Units estiguin dialogant amb el Govern veneçolà, mentre ha manifestat el seu suport a la participació de Veneçuela en les converses de pau entre el Govern de Colòmbia i l’Exèrcit d’Alliberament Nacional (ELN), segons ha recollit l’Executiu de Veneçuela en un comunicat.

En aquest sentit, l’exmandatari espanyol ha afirmat que «aconseguir que el grup guerriller renunciï a la violència és un gran objectiu» que beneficiarà ciutadans tant de Colòmbia com de Veneçuela, especialment a la frontera en comú, ja que provocaria que «altres violències es redueixin o desapareguin».

Zapatero ha tingut un paper destacat en els processos de diàleg entre l’oposició i el Govern veneçolà, reiterant que l’única via per solucionar el conflicte és el diàleg.

Des del 2015 ha seguit de prop els processos de diàleg a Veneçuela i el 21 de novembre del 2021 va ser al país com a observador internacional en les eleccions locals i regionals veneçolanes.

«Jo desitjo que el diàleg es recuperi després de les eleccions. La democràcia és un diàleg continu», va remarcar Zapatero al referir-se a les negociacions a Mèxic entre el govern i l’oposició amb l’auspici de Noruega, suspeses l’octubre del 2021, segons ha detallat el Govern veneçolà.