Eleccions autonòmiques al maig

Sánchez torna a la carretera: 30 actes de setembre a desembre per recuperar proximitat amb la societat

  • El president del Govern central tindrà els dos primers actes a Sevilla i Toledo a principis de setembre

EFE / Luis G Morera (Efe)

El 2016 Pedro Sánchez es va llançar a la carretera amb el seu Peugeot 407 per disputar el lideratge del PSOE a Susana Díaz. Llavors li va funcionar i ara vol reeditar aquella gesta, tot i que aquesta vegada per guanyar les eleccions generals del 2023. El president del Govern participarà en 30 actes de setembre a desembre, segons fonts del PSOE, per «ser al carrer a prop de la gent». La intenció és sortir del paper institucional que ha hagut d’adoptar per la pandèmia del coronavirus, sortir del palau de la Moncloa i tenir contacte amb la ciutadania per poder explicar les mesures impulsades per l’Executiu, expliquen veus socialistes.

L’aturada estiuenca sembla haver donat un cert respir a Sánchez, i ara torna amb les piles carregades. La direcció del PSOE aprovarà dilluns vinent l’eslògan ‘El Govern de la gent’, sota el qual el cap de l’Executiu s’entregarà a un maratonià recorregut per tot Espanya que començarà el 3 de setembre a Sevilla, junt amb l’alcalde de la ciutat, Antonio Muñoz Martínez, i seguirà el 9 de setembre a Toledo, amb l’alcaldessa, Milagros Tolón.

Fonts del PSOE remarquen que el partit al complet prepara l’«ofensiva», sota la batuta de Sánchez, per explicar a la societat quines són les mesures que ha impulsat el Govern per fer front a la pandèmia i la diferència que hauria suposat que en lloc de l’actual Executiu de coalició hi hagués un president del PP. El secretari general dels socialistes mantindrà actes pròxims amb la població i es reunirà també amb col·lectius socials.

Darrere d’aquest procés d’escolta –en termes que podria utilitzar la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz– hi ha la intenció de recuperar l’electorat socialista que se n’ha anat en les últimes eleccions a l’abstenció, i la manera d’aconseguir-ho, creuen al PSOE, és que Sánchez abandoni el vestit institucional, s’arremangui la camisa i surti a parlar amb la gent. Un registre en què asseguren que el president del Govern se sent molt còmode, però en el qual amb prou feines se l’ha pogut observar per les dificultats de la pandèmia, l’esclat del volcà i la guerra a Ucraïna.