Després de l’homenatge

JxCat: «El més gran respecte a les víctimes del 17-A és saber la veritat»

  • Junts es planteja un progressiu aïllament de Laura Borràs

Epi_rc_es

La portaveu de JxCat al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, ha dit aquest divendres que el més gran acte de «respecte» als afectats pels atemptats terroristes del 17-A és «oferir la veritat a les víctimes i als familiars». En declaracions a TVE, Nogueras ha assegurat que encara hi ha «molts interrogants», al seu parer, al voltant del 17-A.

Dimecres, desenes d’independentistes concentrats als voltants de la Rambla van esbroncar representants polítics i van cridar «volem la veritat», «vergonya» i «vosaltres, feixistes, sou els terroristes», mentre mostraven pancartes amb lemes com ara «Reclamem explicacions», fins al punt que un dels concentrats va trencar el minut de silenci cridant: «Espanya és un estat assassí, volem la veritat, hipòcrites».

Al finalitzar l’acte homenatge, la presidenta de Junts i expresidenta del Parlament, Laura Borràs, suspesa de les seves funcions per un judici per corrupció, es va acostar a un dels grups que va protagonitzar la protesta, que la va rebre amb una ovació i crits de «presidenta, presidenta», mentre l’animaven a «trencar el Govern».

Sobre això, Nogueras ha apuntat que «el més gran acte de respecte» cap a les víctimes és conèixer tota la veritat, i ha insistit en la creació d’una comissió d’investigació al Congrés dels Diputats sobre els atemptats del 17-A.