Sondeig del CEO

Sánchez considera que la societat catalana vol «retrobar-se amb la resta de germans que té a Espanya»

El president del Govern celebra que el 52% dels catalans rebutgin la independència, segons l’última enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió

DAVID CASTRO

Pedro Sánchez ha celebrat aquest divendres que l’últim sondeig del Centre d’Estudis de Opinió, el CIS català, hagi recollit que el 52% dels catalans no volen que Catalunya sigui un Estat independent. Segons la seva opinió, aquesta dada demostra que la societat catalana vol superar la ruptura provocada pel procés, el 2017, i desitja «retrobar-se amb la resta de germans que té a Espanya». El cap de l’Executiu s’ha mostrat segur que aquest objectiu s’aconseguirà «a poc a poc».

En la roda de premsa en la qual ha fet balanç del curs polític, Sánchez ha fet referència a la taula de diàleg entre la Moncloa i la Generalitat, que s’han reunit aquesta setmana, i ha remarcat que s’ha «de desjudicialitzar la crisi i tornar-la al territori de la política», trobar «pactes i acords transversals» i abandonar les imposicions polítiques unilaterals.

El seu objectiu és mantenir aquesta línia de comunicació, vital per a ell pel suport parlamentari d’ERC. El president ha remarcat que, «mentre hi hagi» un Executiu progressista en l’Executiu central, «hi haurà voluntat de dialogar» amb Catalunya i d’arribar «a pactes i acords transversals». Aquesta filosofia, ha afegit, està ajudant a «superar» la crisi institucional «heretada» pel xoc entre l’expresident Carles Puigdemont i Mariano Rajoy.

Sánchez estima que la societat catalana està valorant la seva estratègia, perquè el sondeig del CEO col·loca el PSC com a guanyador d’unes futures eleccions a la Generalitat. L’enquesta apunta que els socialistes aconseguirien entre 36 i 42 diputats; ERC, entre 31 i 37 i Junts, entre 22 i 27.