Catalunya

Enquesta CEO: el PSC li guanyaria còmodament les eleccions a ERC però l’independentisme mantindria la majoria

El PP pujaria a nivells pre procés a costa de l’extrema dreta de Vox, que passaria a sisena força

El PSC obtindria entre 36 i 42 diputats (avui en té 33) i aconseguiria la victòria; agafant distància davant ERC, que es mouria en una forquilla de 31 a 37 escons (ara en té 33), segons el segon baròmetre del 2022 del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat. Junts, que actualment té 32 parlamentaris, retrocediria fins als 22-27. El PP, per la seva banda, puja a nivells pre procés amb una forquilla de 9-14, a costa de l’extrema dreta de Vox, que passaria a sisena força amb entre 4 i 8 escons. La CUP aconseguiria 8-12 actes, En Comú Podem 4-7 i Ciutadans 3-6. En qualsevol cas, l’independentisme mantindria la seva majoria.

En l’anterior CEO, el PSC va obtenir entre 34 i 39 diputats (avui en té 33), mentre que ERC es movia en una forquilla de 33 a 38 escons (ara en té 33). Junts, que actualment té 32 parlamentaris, retrocedia fins als 23-28. L’extrema dreta de Vox es mantenia com a quarta força amb entre 9 i 12 escons, seguit per la CUP (8-11), En Comú Podem (6-10), el PP (6-8), i Ciutadans no tenien garantida la seva representació en el Parlament perquè obtindria entre 0 i 4 diputats.

La publicació d’aquest sondeig coincideix amb el ple del Parlament que aparta aquest dijous Laura Borràs amb la incògnita de la seva successió. El PSC, ERC i la CUP desposseiran la presidenta de les seves funcions en compliment del reglament i després de la seva negativa a apartar-se després del seu judici per corrupció.

(Continuem ampliant aquesta informació)