Dubtes sobre l’abast i el moment

Sánchez posa en guàrdia el PSOE davant la previsió de canvis

  • El president no al·ludeix a possibles relleus en la reunió amb la seva cúpula, tot i que en la direcció i l’Executiu ja no es descarten, com sí que passava abans del 19-J

  • Sánchez demana als seus que se centrin en «el que és important», que facin «campanya» a favor de les mesures del Govern i que no atenguin a «tonteries»

EFE / EMILIO NARANJO

Just un any enrere, es palpava la mateixa incertesa al PSOE i l’Executiu. S’entreveia una remodelació àmplia al Govern central i al partit però el president es guardava les seves cartes, i movia les seves peces calladament i buscava l’efecte sorpresa. Ara, després del desastre de les eleccions andaluses del 19 de juny, la cúpula socialista i la Moncloa pressenten que Pedro Sánchez emprendrà canvis, però en l’entorn del líder asseguren no tenir informació encara de si n’hi haurà, del seu abast –és a dir, de si afectaran Ferraz, el Gabinet, el grup parlamentari o a tots, i amb quina profunditat–, i de quan s’executaran, si aquest mes o ja a la tornada de les vacances d’estiu. És precisament aquest mar de dubtes el que intranquil·litza molts quadros. I Sánchez, en la reunió de l’executiva federal d’aquest dilluns, no va aclarir res, ni per bé ni per mal. Va traslladar als seus que se centressin en «el que és important», que fessin «campanya» de les mesures del Govern central i que no atenguessin a «tonteries». O sigui, a les «especulacions» –així ho va definir el portaveu de la direcció, Felipe Sicilia– sobre possibles i futurs moviments.