Eleccions municipals

«Avui el candidat del PSC a Barcelona és Collboni al 100%»

  • «En aquest tema no hi ha esquerdes ni dubtes», afirma la número dos del partit, Alícia Romero

JOAN CORTADELLAS

El PSC ha tancat aquest matí files amb Jaume Collboni. El partit insisteix que, al marge de les càbales que puguin fer-se a la Moncloa o a Ferraz, els socialistes catalans tenen l’úlitma decisió sobre qui serà el candidat a Barcelona en les pròximes eleccions municipals. «I avui el candidat del PSC és Collboni al 100%», ha afirmat la vice primera secretària d’Acció Electoral, Alícia Romero.

La reacció del partit sobre la informació d’‘El Periódico de España’ que situa Miquel Iceta com a possible candidat a alcalde ha sigut ràpida i contundent, i va en la línia del que el primer secretari del PSC, Salvador Illa, fa diverses setmanes que expressa. Davant els rumors que hi podria haver un canvi al capdavant de la candidatura de Barcelona el 2023, els socialistes donen «tot el suport» a Collboni.

«Hem dit moltes vegades que Jaume Collboni és el nostre candidat. Està abocat a fer de primer tinent alcalde, i quan comenci tota l’etapa de la candidatura mantindrem la nostra aposta, que és ell. Ho ha dit Salvador Illa en innombrables ocasions. Al PSC en aquest tema no hi ha esquerdes ni dubtes, donem tot el suport a Jaume Collboni», ha insistit Romero.

Als rumors insistents dels últims mesos en el sentit que els socialistes podrien estar plantejant-se un relleu per consolidar les opcions de recuperar Barcelona, i al canvi exprés d’Iceta per Illa en les últimes eleccions autonòmiques –que va servir perquè el PSC obtingués el primer lloc a les urnes–, s’uniria ara la necessitat del PSOE de buscar un revulsiu per a un resultat a Andalusia que es preveu decebedor per als seus interessos. 

Els socialistes catalans mantenen el seu calendari, que passa per certificar la candidatura de Collboni a l’Ajuntament de Barcelona poc després de l’estiu.