Negociacions sobre el català a l’escola

El PSC pressiona: «El castellà no pot ser tractat com a llengua estrangera»

  • Els socialistes reclamen que en la nova llei sigui tractat com a llengua d’aprenentatge

  • Demana que s’evitin ambigüitats en la nova regulació i afirma que no s’aixecarà de les converses

La portaveu del PSC al Parlament, Alicia Romero, ha assegurat que el seu partit «no s’aixecarà de la taula» de la negociació amb ERC, JxCat i els comuns per respondre a la sentència del TSJC sobre el 25% de castellà. Romero ha insistit, no obstant, que «el català és centre de gravetat, però [la nova legislació] cal reconèixer de manera clara i nítida que el castellà és llengua d’aprenentatge, no pot ser tractat com a llengua estrangera».

D’aquesta manera, el PSC pressiona perquè el castellà sigui reconegut en la nova legislació reguladora del català a l’escola. «No generem problemes ni creem ambigüitats», ha reclamat Romero a l’hora de definir la nova llei de política lingüística, mentre ha esperat que s’arribi a un acord fins i tot en el ple parlamentari que comença aquest dimecres, atenent a situacions precedents.

«Les sentències s’han de complir»

Sobre el contingut de les negociacions, la portaveu socialista ha demanat prudència sobre la discreció de les negociacions per poder arribar a acords. Afirma que l’actitud dels quatre grups és «constructiva». Amb tot, Romero ha assegurat que la bona regulació és la del 24 de març passat, segellada entre els quatre grups i de la qual poques hores després es va desmarcar Junts. I sobre el TSJC, el PSC és clar: «Les sentències s’han de complir»