L’entrevista dels dos presidents, encara sense data

El Govern sospesa desclassificar documents de l’espionatge per mirar d’apaivagar ERC

  • La Moncloa estudia aixecar el secret total o parcial de les autoritzacions que van motivar el seguiment a Aragonès, però no seria una mesura «imminent»

  • Sánchez no té intenció de destituir Robles i ja no està tan clara la caiguda de Paz Esteban. L’Executiu insisteix que primer vol aclarir els fets

JOSÉ LUIS ROCA

Vist des de fora, és inequívoc. Però també el mateix Govern admet que ara pateix la «crisi política més gran» des que va arrencar una legislatura marcada primer per la pandèmia i després per la guerra d’Ucraïna. La seva relació amb ERC, soci clau (tot i que no únic) de legislatura, i cap de la Generalitat, passa pel seu pitjor moment, a punt de la ruptura, pel cas Pegasus. I sense que a la Moncloa tinguin encara clar com reconduir la interlocució amb el Govern i si amb els següents passos previstos –ara, el més rellevant, la trobada entre Pedro Sánchez i Pere Aragonès, encara sense data– n’hi haurà prou per temperar la seva indignació. Per això el Govern central estudia la possibilitat que es puguin desclassificar les autoritzacions judicials atorgades al Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) per poder espiar l’avui president català i 17 independentistes més.