«No ens en desentendrem», recalquen des de l’Executiu

Sánchez s’avé a una reunió amb Aragonès després de l’espionatge

  • A la Moncloa no descarten la via exigida pel president català, tot i que adverteixen que hi ha altres fórmules, com una cita dels gabinets o la taula de diàleg

  • El prioritari, apunten, és «intensificar els contactes», «redoblar els esforços» per restaurar la confiança, i és aviat per avançar «concrecions»

REUTERS / JON NAZCA

El Govern farà «tot el que estigui» a les seves mans per «restaurar la confiança» amb la Generalitat. Ofereix diàleg, perquè defensa que és la seva «senya d’identitat» des que Pedro Sánchez va arribar a la Moncloa el 2018, i no descarta qualsevol fórmula que permeti reconduir les relacions amb el Govern català després d’haver-se incrementat la tensió pel presumpte espionatge als líders independentistes entre el 2017 i el 2020 a través dels programes de fabricació israeliana Pegasus i Candiru. D’entrada, l’Executiu central no exclou una via exigida insistentment en les últimes hores per Pere Aragonès: una reunió bilateral entre els dos presidents. És només una opció, i no se’n descarten altres com una cita dels gabinets de tots dos o la reactivació de la taula de diàleg.