Tribunals

El jutge destaca la «gravetat» del ‘pelotazo’ de les mascaretes a Madrid al coincidir «amb milers de morts»

El jutge admet la personació de l’Ajuntament, el PSOE i Podem, i demana a Rita Maestre i Més Madrid que emplenin un tràmit que li falta per ser també part en aquesta causa

El titular del Jutjat d’Instrucció núm. 47 de Madrid, Adolfo Carretero, destaca la «gravetat» dels delictes d’estafa agreujada, falsedat documental i blanqueig de capitals per les quals han sigut denunciats per la Fiscalia Anticorrupció els empresaris Luis Medina i Alberto Luceño. Remarca que van poder cometre’s, «en el moment més àlgid de la pandèmia de covid-19, amb milers de morts diàries».

Així ho assenyala en la interlocutòria a la qual ha tingut accés ‘El Periódico de España’ i que incideix que els esmentats delictes «no només afecten els fons públics», sinó que ha de tenir-se en compte que tenen «un interès general i una enorme repercussió pública», a l’investigar-se el maneig dels esmentats fons en un assumpte tan greu com va ser l’adquisició de material sanitari en les esmentades dates.

En aquesta causa s’investiga un presumpte ‘pelotazo’ per prop de 6 milions d’euros en comissions obtinguts pels dos empresaris a tres contractes per proveir de mascaretes, guants i test per detectar la covid als funcionaris de la funerària municipal.