Investidura de Mañueco

El PSC retreu a Feijóo la seva «permanent contradicció» després del pacte amb Vox a Castella i Lleó

  • Els socialistes creuen que malgrat el seu «discurs moderat» el nou líder del PP va contra els postulats del seu partit a Europa

El PSC ha aprofitat el ple d’investidura d’Alfonso Fernández Mañueco a Castella i Lleó per retreure al Partit popular el seu pacte amb Vox en aquesta comunitat. Però els socialistes catalans no han demanat explicacions al president autonòmic, sinó al flamant líder de la formació, Alberto Núñez Feijóo. La vice primera secretària d’Organització del PSC, Lluïsa Moret, ha criticat la «permanent contradicció» del nou president del PP.

Moret s’ha referit al fet que Feijóo ha accedit al càrrec, en substitució de Pablo Casado, amb un «discurs moderat», però que també ha permès el pacte amb Vox a Castella i Lleó. «És una mala notícia. No es pot apel·lar a un discurs moderat i després ajudar Vox a entrar per primera vegada en un govern autonòmic», ha dit la dirigent socialista.

Per al PSC, que Vox entri «amb el PP» en un govern autonòmic va també contra els postulats dels populars europeus. En aquest sentit, Moret s’ha referit a la «necessitat de tancar el pacte a la ultradreta», que a França accepten la gran majoria dels partits —inclosos Els Republicans, homòlegs del PP espanyol— després de conèixer-se que el duel en la segona volta de les presidencials enfrontarà el president Emmanuel Macron i la candidata de l’extrema dreta Marine Le Pen. «El PP aquí fa el contrari», ha dit la dirigent socialista.

Com a característiques negatives de Vox, Moret ha destacat, per exemple, que «negui la violència masclista i l’emergència climàtica».