Xunta de Galícia

Feijóo apaivaga el debat sobre la seva successió a Galícia: «L’actitud de tots és impecable»

El president de la Xunta reconeix que està dialogant amb els seus companys de partit i nega qualsevol «preocupació»

«L’actitud de tots els membres del PP de Galícia està sent absolutament impecable». El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, va voler apaivagar aquest divendres la creixent tensió existent en el si popular davant la successió doble que s’ha d’afrontar per cobrir el seu salt a liderar el partit a nivell estatal. D’una banda, nou cap de files del PPdeG. De l’altra, nou president de l’Executiu gallec.

Les seves paraules es produeixen dies després que el baró del PP corunyès, Diego Calvo, evités recolzar Alfonso Rueda, vicepresident primer de la Xunta, com la millor alternativa per agafar les regnes del govern i demanés un congrés orgànic «aviat». També el seu homòleg a Ourense, José Manuel Baltar, va reclamar un conclave per evitar el «cop de dit».

Els dos moviments responien al desig de guanyar quota interna en el nou PPdeG post Feijóo. El cap de l’Executiu va voler apaivagar el soroll. «He de dir que l’actitud de tots els membres del PPdeG està sent absolutament impecable. Em van ajudar a ser president de la Xunta i del partit molt temps», va iniciar. «Estan col·laborant tots amb la transició sobtada, però plena de normalitat i tranquil·litat democràtica», va afegir.

Feijóo va reconèixer que està dialogant amb els seus companys de partit, especialment amb els presidents provincials. Va negar qualsevol «preocupació» i va recordar que «per sobre de qualsevol plantejament personal legítim està garantir l’estabilitat del govern [autonòmic]».

En aquest punt, va evitar respondre a la pregunta de si vol que la mateixa persona el rellevi al capdavant de la Xunta i del PPdeG i va assegurar que el nou president de l’Executiu serà el que decideixi si manté el govern actual.