Tancament d’una turbulenta etapa en el PP

Ayuso dinamita el comiat de Casado i mira de marcar el camí de Feijóo

La presidenta de Madrid reclama al futur líder que s’expulsi del PP els responsables de la «campanya» per desacreditar-la

El futur líder dels populars assegura que la dirigent madrilenya «és un actiu inqüestionable» i no té dubtes sobre la seva «honorabilitat»

«Per al que podia haver sigut... Creieu-me que al final no ha passat gairebé res», confessava amb angoixa a la premsa aquest dimarts a la nit una persona clau en el PP de transició. Es referia a l’última escomesa pública d’Isabel Díaz Ayuso contra Pablo Casado davant la plana major del partit. La junta directiva nacional del partit es va reunir aquest dimarts en un hotel de Madrid per convocar el futur congrés extraordinari del qual sortirà Alberto Núñez Feijóo com a líder i la dirigent madrilenya va provocar un terratrèmol que no va deixar ningú indiferent. Allà, cara a cara, amb Casado assegut en una taula principal sobre un escenari, Ayuso va pronunciar un discurs inclement contra l’encara president del partit per haver encarregat que se l’espiés per mirar de desacreditar-la. La cap de l’Executiu madrileny va demanar «no tancar les ferides en fals» i expulsar del partit els que van organitzar aquesta «campanya», per la qual ha hagut d’admetre que el seu germà, Tomás Díaz Ayuso, va cobrar 55.000 euros per un contracte de mascaretes que la Comunitat de Madrid li va concedir a dit. La fiscalia està investigant aquest negoci en concret i d’altres del germà, per si hi va haver tràfic d’influències.