Anàlisi de la campanya

Sotsobra en el PP per la fallada en les expectatives a Castella i Lleó

  • Els populars admeten que es van equivocar al sortir amb la promesa que vorejarien els 40 escons i lamenten haver plantejat una campanya «massa nacional»

  • La pulla d’Aznar contra Casado i l’error de Casero en la reforma laboral han alimentat la fuga de vots a Vox, segons les dades que maneja Mañueco

Carlos Mateo / Europa Press

Al PP la campanya de les eleccions de Castella i Lleó se li està fent llarga. La tendència de les enquestes publicades i les dades dels sondejos privats que manegen els populars és negativa per a ells i els col·laboradors del candidat a la presidència, Alfonso Fernández Mañueco, ja han detectat diversos errors. El primer que assenyalen és la «mala gestió de les expectatives». Van començar la precampanya amb la polèmica de les macrogranges, dient que farien com Isabel Díaz Ayuso i governarien en solitari, van assegurar que fregarien els 40 escons (la majoria absoluta se situa en els 41), però arribaran al míting de tancament firmant que en treuen 32. I a aquesta fallada en el plantejament general, els populars sumen dos noms que han ajudat a engreixar les bones expectatives de Vox, amb la qual cosa competeixen per l’electorat de dretes: José María Aznar i Alberto Casero, el diputat que va facilitar l’aprovació de la reforma laboral a l’equivocar-se en el vot.