Executiva

El PSC creu que ERC utilitza Marín com a «cortina de fum» per «amagar la purga» als Mossos

Els socialistes demanen més explicacions al conseller Elena sobre els canvis en la policia catalana

Jordi Cotrina

El PSC ha sortit aquest dilluns en defensa de l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, imputada per una trama d’una presumpta desviació de subvencions. Els socialistes no creuen que l’alcaldessa de l’Hospitalet i vicepresidenta del partit hagi de comparèixer al Parlament per donar explicacions, com demana Esquerra, i pensen que aquesta sol·licitud és en realitat «una cortina de fum per amagar altres temes».

En concret, la vice primera secretària d’Organització del PSC, Lluïsa Moret, creu que els republicans volen ocultar «la purga» en els Mossos d’Esquadra. Els socialistes es refereixen així a la substitució del major de la policia catalana, Josep Lluís Trapero, i alguns dels seus col·laboradors.

«El punt de partida és la presumpció d’innocència, per a tothom, també per a Marín», ha dit Moret després de la reunió de l’executiva del partit. La dirigent, en funcions de portaveu per la baixa de maternitat d’Elia Tortolero, ha assegurat que l’alcaldessa de l’Hospitalet ha estat «facilitant la investigació» durant aquests mesos, i que la via on s’ha de dilucidar el cas és la judicial.

«Totes les altres coses ens semblen fora de lloc, i una manera d’amagar altres temes», ha afirmat amb referència als moviments en els Mossos d’Esquadra. Els socialistes han apuntat contra el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, les explicacions del qual, la setmana passada, no els van convèncer.

«No ens han tranquil·litzat ni han aclarit els dubtes que teníem sobre el que entenem que és una purga. Hem demanat una comissió d’investigació, volem aclarir aquestes situacions», ha remarcat Moret.