Pressió sobre els taronges

El PP fitxa dos exdiputats de Ciutadans a Catalunya

  • El partit de Casado ha aconseguit captar dos polítics més a les files taronges: Alfonso Sánchez i David Mejía

FACILITADA POR EL PP

La direcció del PP ha informat aquest dijous del fitxatge d’Alfonso Sánchez, exdiputat de Ciutadans al Parlament de Catalunya entre el 2015 i el 2021. És la tercera persona de rellevància que deixa el color taronja i es passa al partit de Pablo Casado en els últims 14 mesos després de la sortida de Lorena Roldán i, aquesta mateixa setmana, David Mejía.

Sánchez, actual regidor a Tossa de Mar, es va desvincular ja de Ciutadans el 24 de març de l’any passat, just en ple sisme per les mocions de censura que el seu partit havia presentat al PP en diverses comunitats autònomes. El polític va ser quart per la llista de Girona en les eleccions de febrer a Catalunya, però la formació no va treure cap escó en aquesta província. Els sis que va obtenir eren de Barcelona (5) i Tarragona (1).

Segons fonts del PP, Sánchez s’ha afiliat a aquest partit, perquè considera que «Catalunya i el conjunt d’Espanya necessiten un Govern assenyat, moderat i lleial als valors constitucionals». L’exdiputat de Ciutadans considera que Pablo Casado «és l’únic que pot guanyar Pedro Sánchez i els seus socis separatistes».

El president del PP de Girona, Jaume Veray, li ha agraït la decisió i ha celebrat que pugui aportar la seva «experiència» a l’organització provincial.

La notícia de Sánchez arriba hores després que també l’exdiputat de Cs Mejía (va estar al Parlament entre el 2015 i el 2021) hagi decidit treballar per al PP. Ell s’afegirà a l’equip de Xavier García Albiol a Badalona, que ajudarà de cara a les eleccions municipals del 2023.