Conflicte d’Ucraïna

ERC s’oposa «rotundament» que Espanya enviï efectius a la mar Negra

  • Els republicans demanen a Sánchez que consensuï amb els seus suports parlamentaris els passos a seguir a l’escalada bèl·lica

  • Reclamen respectar la sobirania ucraïnesa i, al temps, que no es procedeixi a la seva integració a l’OTAN

ERC ha expressat aquest dissabte la «rotunda» oposició a l’anunci del Govern que enviarà fragates a la mar Negra, per això, ha exhortat l’Executiu espanyol a «no participar de l’escalada bèl·lica» per les tensions entre Rússia i els EUA a propòsit d’Ucraïna i l’entrada eventual a l’OTAN. En un comunicat, la formació republicana ha instat el Govern espanyol a consensuar qualsevol resposta en aquest conflicte amb la Unió Europea.

Quant a Ucraïna, els republicans exigeixen, d’una banda, que «es respecti la sobirania i a evitar amenaces i ingerències a les seves decisions com a estat independent» i, per l’altre, advoca per evitar l’entrada del país a l’OTAN com a membre de ple dret, almenys, «de manera immediata» i a buscar «altres vies de col·laboració».

La ministra de Defensa, Margarita Robles, va assegurar el dijous que s’enviaran fragates i altres operatius espanyols a la zona, una iniciativa que ha generat discrepàncies entre els dos socis del Govern, Podem i el PSOE.

ERC ha instat, així mateix, totes les parts implicades en aquest conflicte a «iniciar una desescalada de les tensions i a la desmilitarització de la frontera entre Rússia i Ucraïna». Així mateix, ha «exhortat» a augmentar l’esforç diplomàtic i ha reclamat una mediació en el conflicte tant de l’ONU com de l’OSCE.