Tensió a la capital d’Osona

200 persones impedeixen un acte del PP a Vic

  • Els manifestants boicotegen una passeig d’Alejandro Fernández a la plaça Major de la ciutat

Unes 200 persones en defensa del català han impedit aquest dissabte que una comitiva del PP passegés per la plaça Major de Vic, on tenia previst instal·lar una carpa que l’ajuntament va vetar. De fet, els populars ja van anunciar divendres la seva intenció de denunciar el consistori per prevaricació per aquesta raó.

La comitiva dels populars, encapçalada pel president regional, Alejandro Fernández, han passejat pel centre de la ciutat escortats pels Mossos d’Esquadra i s’han viscut moments de tensió i enfrontament. En un moment del xoc, més enllà de les esbroncades, els congregats han intentat empènyer Fernández. En unes declaracions als mitjans de comunicació, el president del PP català ha preguntat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, qui en aquell moment era, precisament, també a Vic, al costat de l’alcaldessa, Anna Erra (Junts) «si estava orgullós d’una Catalunya on ell [Aragonès] pot passejar-se tranquil·lament» mentre que els populars «no poden ni posar una carpa».

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha condemnat els fets, via Twitter i ha mostrat el seu suport als seus correligionaris catalans.

Temes:

PPC