Esmenes a la llei audiovisual

ERC amenaça ara de tombar els Pressupostos si la quota del 6% de català no afecta Netflix i HBO

  • Els republicans, coneixedors de la invulnerabilitat de les multinacionals, avisen que ho enviaran tot «a fer punyetes»: «La llengua és sagrada per a ERC»

  • El Govern insta els republicans a treballar «junts» durant la tramitació del projecte al Congrés però sense violar el marc europeu

EUROPA PRESS / ALEJANDRO MARTÍNEZ VÉLEZ

Un mes després de la negociació sobre les esmenes a la totalitat dels pressupostos generals de l’Estat (PGE), que es va saldar amb el pacte d’una quota per a la producció, doblatge i subtitulació en català de productes audiovisuals, ERC assumeix ara que, de moment, aquest acord serveix per a poc. El principal objectiu, que el català estigui present a les principals plataformes de streaming, les més consumides, com Netflix i HBO, queda fora del seu abast. Un secret que si bé els republicans no van propagar, tot i saber-ne l’abast real, tampoc van fer res per frenar. Com tampoc ho va fer el Govern, fins que aquest dimarts va fer saltar la llebre. Davant l’enrenou generat, a última hora de la tarda, el líder d’ERC a Madrid, Gabriel Rufián, va amenaçar de tombar la llei de l’audiovisual i, fins i tot, els Pressupostos si el Govern no fica les multinacionals al camí del 6%. «Per a ERC la llengua és sagrada. És mal negoci tocar-nos amb això els nassos. Tot pot anar-se’n a fer punyetes» va advertir el republicà.