Per ara no es planteja més restriccions generals

El Govern manté la confiança en la seva estratègia malgrat l’òmicron

  • L’Executiu llança un «missatge de tranquil·litat», per la coordinació amb la UE i «celeritat» en les decisions, i insisteix en la seva recepta: vacunació i mascareta

  • No preveu un impacte en la recuperació econòmica, tot i que matisa: «D’entrada, no. Espanya és un país segur. S’està actuant ràpid i bé»

EUROPA PRESS / A. PÉREZ MECA

El Govern es mostra caut davant la nova variant òmicron de la Covid. A l’espera de les decisions que es coordinin amb Brussel·les i els Estats membres, insisteix que la combinació que prescriuen els experts i que recolzen les dades a Espanya és la suma de vacunació i mascareta. De moment, no es planteja l’aprovació de noves restriccions, com l’extensió del passaport Covid a tot el territori, tot i que sí que continuarà recolzant les autonomies que l’implantin i rebin el vistiplau del seu respectiu Tribunal Superior de Justícia (TSJ) o, en cas de denegació, del Tribunal Suprem (TS). Però el PP torna a collar l’Executiu de Pedro Sánchez mentre sotja un escenari de més núvols negres que perjudiquin la recuperació econòmica.