Entrevista a la ministra d’Hisenda i Funció Pública

Montero: «El finançament es decidirà de manera multilateral i serà valent amb les autonomies infrafinançades»

  • La responsable d’Hisenda adverteix contra els blocs de comunitats que s’estan organitzant en el debat i descarta rescatar un fons anual Covid de 16.000 milions

  • Consulteu aquí la primera part de l’entrevista a la ministra (sobre la llum i la plusvàlua municipal) i aquí la segona (sobre la relació amb UP)

JOSÉ LUIS ROCA

María Jesús Montero (Sevilla, 1966) arrenca formalment, «entre mitjans i finals de novembre», el debat de finançament autonòmic amb la proposta d’una peça clau del model, la població ajustada: el repartiment dels recursos per població, però corregit per factors com la dispersió, l’envelliment, la insularitat o la geografia. Les comunitats ja s’estan organitzant entorn de fronts. La ministra d’Hisenda deixa clar, en aquesta entrevista amb EL PERIÓDICO, que no li agrada, perquè no ajuda a «avançar» en la negociació del nou sistema. Avís clar, també, per als barons socialistes. En llança un altre a la Generalitat: la decisió del marc es farà de manera multilateral, tot i que hi hagi bilaterals amb les comunitats i els grups, i la seva vocació és atraure el PP.