Entrevista amb la ministra de Justícia

Llop: «El model judicial està esgotat, no pot assumir la gran litigiositat que tenim»

  • «És inacceptable que en vista de 1.100 dones i 41 nens assassinats encara es rebati la violència de gènere; s’ha d’acabar amb el negacionisme»

  • «Mai llanço la tovallola, i no perdo l’esperança que el PP compleixi la Constitució i permeti la renovació del Consell del Poder Judicial»

La Nueva España / Irma Collín

La ministra de Justícia, Pilar Llop Cuenca, té a gala el seu quart de sang asturiana, més en concret de Villaviciosa, gràcies a la seva àvia materna Soledad. Potser per això, i perquè Astúries és al capdavant de la digitalització, aquest divendres va elegir Avilés per presentar el seu pla de xoc per a un model judicial que «està esgotat i és incapaç d’assumir la gran litigiositat que tenim a Espanya». Una de les primeres jutges de violència contra la dona, Pilar Llop clama que «s’ha de combatre el negacionisme: no pot ser que, amb 1.100 dones assassinades es digui que no hi ha violència de gènere», un clar missatge a Vox, a qui també culpa de l’embolic de la sentència que va declarar inconstitucional el decret de l’estat d’alarma. I assegura que no perd l’esperança que el PP «compleixi la Constitució» i permeti renovar el Consell General del Poder Judicial.