Sense protagonisme per a Catalunya

Agenda econòmica i social i més pressió per al PP: les claus de l’arrencada de curs de Sánchez

  • El president vol que sigui patent el canvi de pas en aquesta segona part de la legislatura, centrada per complet a procurar una «recuperació justa»

  • Anuncia la pujada «immediata» del salari mínim, perfila la data de presentació dels Pressupostos i apressa el PP perquè desbloquegi el CGPJ

JOSÉ LUIS ROCA

Amb les seves decisions, gestos i paraules, Pedro Sánchez està entossudit a dibuixar una cesura en el seu mandat. Com diuen al seu equip, una primera part de la legislatura, marcada per la gestió de la pandèmia, i una segona, la que va engegar després dels indults del procés i la recomposició del Govern central, en què desitja abocar totes les seves energies en la «recuperació justa». Així va anomenar la Moncloa, de fet, la conferència d’arrencada del curs polític, aquest 1 de setembre a la Casa d’Amèrica de Madrid. Una recuperació justa. Un acte semblant en el format –membres de l’Executiu, de l’Ibex 35 i representants de la societat civil entre els convidats– a altres de protagonitzats pel president en aquests anys en el poder, tot i que desproveït de la fullaraca que l’envoltava en al·locucions anteriors.