Xoc entre les dretes

Vox matisa ara que no «votarà en contra» del PP «sistemàticament»

El vicepresident del Comitè d’Acció Política de Vox, Jorge Buxadé, ha explicat aquest dimarts que la seva formació no «votarà en contra» del Partit Popular «sistemàticament» i ha exigit una «reparació» després de l’«agressió personal» dels populars al seu líder, Santiago Abascal.

En una entrevista a esRadio, recollida per Europa Press, Buxadé ha explicat que «trencar relacions» amb la formació que lidera Pablo Casado «significa» que en prenen «nota», i ha sostingut que Vox sempre s’ha «caracteritzat pel sentit comú i prendre decisions tenint en compte el bé dels madrilenys, els andalusos i els murcians».

Així, i un dia després que Vox donés per trencades les relacions amb el PP per considerar-lo «cooperador necessari» perquè Abascal fos declarat divendres passat ‘persona non grata’ a Ceuta, Buxadé ha matisat: «¿Vol dir que hi votarem en contra sistemàticament? No, Vox mai ha fet això».

Passar al «hi-hi, ha-ha»

En aquest context, Buxadé ha insistit que si «hi ha una agressió personal a Abascal i al que representa, el més normal, humà, d’honra i d’honor és que el partit sol·liciti una reparació». «I si no es produeix, les relacions estan trencades. Jo no me’n puc anar a dinar i sopar amb tu i hi-hi, ha-ha. Repara el mal i continuem treballant pel bé comú», ha instat.

Així, i malgrat assegurar que «seria una irresponsabilitat» que el partit que lidera Abascal adoptés una situació de bloqueig, Buxadé ha reconegut que «faltaria a la veritat si digués» que sap «el que passarà» a partir d’ara en les relacions amb el PP.

Això sí, el dirigent de Vox ha sostingut que el partit és «previsible, de conviccions i idees i que no pren les seves decisions en funció d’interessos partidistes». «Però nosaltres tenim una manera diferent de fer política, i això no pot ser», ha afegit.

Finalment, Buxadé ha tornat a referir-se a la possibilitat de presentar una moció de censura. «Si es planteja pel senyor Casado i pel PP no en tingui cap dubte. Vox és un partit previsible i hem dit que el nostre principal objectiu és fer fora Sánchez», ha recordat. Així, ha incidit que Vox aposta per desallotjar el «Govern de la ruïna i la misèria». «Una cosa és exigir una reparació del mal i una altra fer una cosa contra els interessos generals, que és una cosa que no farà Vox», ha conclòs.