Nova etapa a Catalunya

Rull diu que el Govern els va indultar per evitar una «estirada d’orelles» d’Europa

L’exconseller diu que surt de la presó «amb més convicció» independentista

EFE / QUIQUE GARCÍA

L’exconseller Josep Rull ha defensat que el Govern ha atorgat els indults als impulsors de l’1-O per evitar una eventual «estirada d’orelles a la justícia espanyola» per part del Consell d’Europa i del Tribunal Europeu de Drets Humans (TDHE).

En una entrevista a RAC-1 recollida per Europa Press aquest dissabte, Rull ha considerat que amb els indults el Govern «ha volgut protegir el seu poder judicial» perquè, diu, la cúpula del poder judicial i el Tribunal Constitucional (TC) no són homologables a nivell europeu

L’exconseller ha assegurat que els impulsors de l’1-O no renunciaran a la independència després del seu pas per la presó i que continuaran treballant en aquesta direcció amb convicció i rotunditat: «Hi vam entrar independentistes i en sortim independentistes amb més força i més convicció».

Per a ell, el fet que els indults estiguin condicionats pretén reduir la voluntat dels líders de l’1-O de continuar fent política, per la qual cosa ha afirmat que insistirà a arribar a la independència i que ho farà de manera «pacífica i democràtica». També ha remarcat que malgrat estar inhabilitat fins al 2028, continuarà defensant els seus ideals i militant a Junts. «Seguiré fent política, explicant el que penso i anant on se’m demani per explicar aquest procés, que ha valgut la pena», ha dit, tot i que no ha especificat si li agradaria formar part d’un altre Govern quan pugui tornar a exercir.

Preguntat per si voldria formar part de la taula de diàleg entre Generalitat i Govern, ha dit que se sent molt escèptic sobre aquesta trobada i ha defensat que per desjudicialitzar la situació «el que ha de fer l’Advocacia de l’Estat és retirar-se de l’acusació» en la causa del procés independentista