La segona arrencada de la legislatura

Sánchez se la juga amb els indults

  • El Consell de Ministres concedeix la mesura de gràcia als nou condemnats de l’1-O que seguien a la presó per raons d’«utilitat pública»

  • Sánchez remarca que «és el moment de la política» i de «girar full», però el seu Executiu ja avisa que, fet aquest pas, l’independentisme ha de moure fitxa

EFE / EMILIO NARANJO

De vegades els governs s’enfronten a l’abisme. A decisions complexes, delicades, l’èxit de les quals no està garantit, però que senten que han de prendre i que, per bé o per mal, marcaran la història, l’esdevenir d’un país. Mesures que exerceixen una funció gairebé de viatge iniciàtic, que reenfoquen el mandat d’un president. La d’aquest dimarts va ser una d’aquestes. La concessió dels indults, parcials i condicionats, i per raons d’«utilitat pública», als nou presos del procés després d’una reunió de més de quatre hores del Consell de Ministres. L’Executiu fa un «primer pas» en la voluntat de «retrobament» conscient de les «dificultats», com va reconèixer el president en una breu declaració institucional sense preguntes a les escalinates de la Moncloa, però entén que el temps ha arribat. Que és «el moment de la política», de «girar full», de «tornar a la via que mai s’hauria d’haver d’abandonat». I ara demana correspondència. Que el seu gest tingui resposta. «Hem fet un pas, ara li toca a l’independentisme», advertien fonts governamentals.