Acte de partit a Madrid

Montero avisa la dreta: «Els problemes no s’arreglen ni recollint firmes ni anant a Colón»

  • Per a la portaveu de l’Executiu, la foto de PP, Cs i Vox expressa la «impotència de la política», l’«amagar el cap com un estruç» quan venen mal dades

  • Insisteix que el Govern és conscient que la mesura de gràcia no agrada a alguns ciutadans, però és necessari el «retrobament» amb Catalunya

PSOE / JUAN LUIS RECIO

La portaveu del Govern i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha defensat aquest dissabte que els problemes no s’arreglen recollint firmes ni anant a la madrilenya plaça de Colón a fer-se una foto, amb referència a les accions organitzades per PP, Vox i Ciutadans contra la decisió d’indultar els condemnats pel procés.

«Els problemes no s’arreglen recollint firmes ni anant-nos tots junts a una foto a la plaça de Colón, que està expressant la impotència de la política, cosa que mai s’hauria d’haver consentit: amagar el cap com un estruç quan venen els problemes», ha criticat la ministra en un acte del PSOE sobre economia i ocupació, informa Europa Press.

A més, ha carregat contra el Partit Popular (PP): «Jo no entenc com un partit com el PP renunciï a tenir representació a Catalunya o al País Basc i utilitzi aquesta qüestió per atiar l’odi i l’enfrontament en altres parts d’Espanya. Un partit que tingui la vocació de governar Espanya ha de comprendre la complexitat territorial d’Espanya», ha sentenciat.

No obstant, Montero ha puntualitzat que els indults són una decisió que alguns ciutadans no comparteixen, però que és necessària si es vol un país fort i unit.

«En el Govern som conscients que és una qüestió que pot ser que no agradi a la gent, que no sigui del tot compresa per part d’alguns compatriotes. Ho entenem, però si volem un país fort [...] necessitem treballar per aconseguir aquest retrobament i construir aquells ponts que es van dinamitar», ha explicat.

Així mateix, la ministra d’Hisenda ha afirmat que «els catalans necessiten retrobar-se entre si» i amb el conjunt d’Espanya i que les institucions tenen l’obligació de «facilitar aquest camí de retrobament».

Auge dels populismes després de la pandèmia

Montero ha alertat de l’auge dels populismes, un fenomen que considera «la pitjor conseqüència» de la crisi derivada de la pandèmia i ha acusat la dreta espanyola de «fugir» d’aquesta reflexió.

En l’acte d’aquest matí també hi ha sigut present la vicepresidenta segona del Govern i ministra d’Economia, Nadia Calviño, que si bé no s’ha pronunciar directament sobre els indults, sí que ha expressat que l’auge dels populismes és un assumpte que «l’ocupa i preocupa molt».

«Sortim d’un moment de crisi marcat per dues paraules: incertesa i por. Aquest és el caldo de cultiu dels populismes i és contrari al progrés com el que nosaltres volem per al nostre país», ha explicat.