La nova legislatura a Catalunya

El Consell per la República demana a Aragonès que no basi l’estratègia només en la negociació amb l’Estat

  • L’entitat reclama un «consens» que no es basi «en la renúncia a cap via democràtica» cap a la independència

El Consell per la República (CxR), que impulsa Carles Puigdemont, ha «saludat» la investidura de Pere Aragonès com a president de la Generalitat i «celebra» que hi hagi nou Govern de coalició. En un comunicat fet públic aquest dilluns, l’entitat aprofita per reclamar a Aragonès un «consens» independentista que no es basi en la renúncia a cap via democràtica i pacífica necessària per aconseguir» la independència. En aquest sentit, demana al líder d’ERC que «no limiti l’estratègia només a una negociació amb l’Estat, que probablement no garantirà el dret a l’autodeterminació de Catalunya».

El CxR recorda al Govern d’Aragonès que l’independentisme «ha de preparar de manera rigorosa les condicions necessàries per respondre amb èxit a la confrontació a què l’Estat probablement conduirà si es vol culminar el procés de constitució de la República Catalana independent».

Al marge de l’estratègia independentista, el Consell celebra que hi hagi Govern i expressa la seva confiança que els acords polítics entre partits independentistes «seran capaços de traslladar al Parlament i al Govern la voluntat de la majoria independentista del 52% expressada en les eleccions del Parlament.

El Consell per la República s’atribueix la paternitat de part dels acords de govern i assegura que ERC i JxCat han «fet seu l’oferiment públic que el Consell per la República va fer en la seva ‘Declaració política’ del 29 de març, en què s’oferia com a marc institucional idoni on encaixar la direcció política col·legiada», formada per ERC, JxCat, CUP, l’ANC i Òmnium, i s’«obria a reformular la seva governança».