Crisi a Ceuta

Més de 500 marroquins tornen voluntàriament al seu país en dos dies

  • Al costat dels retornats de manera obligatòria, hi ha qui demana tornar perquè fa dies que dorm al carrer

  • Espanya ja ha tornat 7.500 de les més de 8.000 persones que van entrar il·legalment des de dilluns

EUROPA PRESS / ANTONIO SEMPERE

Més de 500 immigrants marroquins han tornat de manera voluntària al seu país en els dos últims dies després d’haver entrat il·legalment a Ceuta en les allaus registrades dilluns i dimarts passat.

Segons han informat a Efe fonts policials, al costat dels que són obligats a tornar, a la frontera s’han presentat desenes de joves que van entrar irregularment i que han optat per tornar de manera voluntària al seu país.

Aquests immigrants que tornen voluntàriament ho fan perquè fa diversos dies que dormen a la intempèrie a Ceuta i sense mitjans per subsistir.

El nombre de devolucions d’immigrants marroquins que han entrat irregularment a Ceuta ascendeix ja a 7.500 persones, segons les dades facilitades aquest diumenge per la Delegació del Govern.

La xifra s’ha incrementat en 500 persones durant les últimes 24 hores com a conseqüència de l’entrega de més immigrants al Marroc, així com pels retorns voluntaris de molts altres.

Més de 8.000 marroquins van aconseguir accedir a Ceuta en els primers dies d’aquesta setmana, entre els quals uns 800 menors marroquins, després de la qual cosa Espanya i el Marroc van arribar a un acord perquè es produís el retorn dels migrants.