Escrit d’acusació

La fiscalia del Suprem demana mig any de presó per al diputat de Podem Alberto Rodríguez

  • El considera responsable d’un delicte d’atemptat a l’autoritat per donar una puntada de peu a un policia en una manifestació

  • També demana al tribunal que el condemna una multa de 180 euros i que indemnitzi a l’agent amb 250

Podemos We Can party deputy Alberto Rodriguez gestures while taking an oath during the first parliamentary session following a general election in Madrid Spain January 13 2016 Picture taken January 13 2016 REUTERS Juan Medina / JUAN MEDINA (REUTERS)

La Fiscalia del Tribunal Suprem sol·licita una pena de mig any de presó i una multa de 180 euros per al diputat d’Unides Podem Alberto Rodríguez per un delicte d’atemptat a l’autoritat al considerar-lo autor de la puntada de peu que va rebre un policia el 25 de gener del 2014 a La Laguna (Tenerife) durant una manifestació contra el llavors ministre d’educació José Ignacio Wert.

Rodríguez, per a qui la fiscalia a les Canàries sol·licitava un any de presó, s’ha vist afavorit per la seva condició d’aforat. Com a diputat només pot ser investigat i jutjat pel Tribunal Suprem i, tot i que la causa contra ell estava pràcticament conclosa a l’arxipèlag, a l’acabar-se la instrucció de nou a Madrid el magistrat instructor, Antonio del Moral, va tornar a remetre les actuacions al ministeri públic perquè formulés la seva acusació contra ell.

Mig any menys

Tot i que els fets són els mateixos, la puntada de peu clavada a l’agent, el ministeri fiscal sol·licita només mig any de presó per un delicte d’atemptat a l’autoritat, però eliminant el lleu de lesions del qual també se l’acusava a les Canàries.

Quan la causa va arribar a Madrid, Del Moral va proposar a Rodríguez comparèixer voluntàriament a l’alt tribunal. Com s’hi va negar, el magistrat es va veure obligat a cursar el corresponent suplicatori al Congrés. Ja amb l’autorització, el diputat va negar la seva participació en els fets i va atribuir la seva imputació a una suposada persecució judicial contra els membres del seu partit.