De los Cobos demana el reingrés en el seu lloc mentre es resol el recurs

zentauroepp55958997 perez de los cobos201123100911 / JOSE LUIS ROCA

El coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos ha demanat el reingrés provisional al seu lloc com a cap de la Comandància de Madrid mentre es resol el recurs de l’Advocat de l’Estat contra la sentència de l’Audiència Nacional que va revocar el seu cessament, ordenat pel ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska. Segons han indicat a Efe fonts pròximes al coronel, Pérez de los Cobos ho ha sol·licitat dies després que l’Advocacia de l’Estat recorregués la sentència de l’Audiència Nacional, i ara haurà de ser el Jutjat Central Contenciós Administratiu qui resolgui sobre aquesta petició.

Fonts del Ministeri de l’Interior ja han avançat a Efe que aquest departament, a través de l’Advocacia de l’Estat, s’oposarà a l’execució provisional de la sentència, ja que entén que no pot portar-se a efecte a l’haver sigut recorreguda. I ressalten, com ho indicava també el recurs presentat per l’Advocacia de l’Estat, que el cessament va ser legal, motivat i ajustat a dret.

L’Audiència Nacional va anul·lar el cessament del coronel com a cap de la Comandància de l’institut armat a Madrid, va considerar que havia sigut destituït per no informar sobre les investigacions de la causa de les manifestacions del 8-M del 2020 i va obligar Interior a reingressar-lo al lloc.

Una sentència que va recórrer el 26 d’abril passat l’Advocacia de l’Estat, en un escrit en què al·legava que els motius que van implicar el relleu eren «reals» i «legals».