Debat d’investidura

Els comuns avisen Aragonès que JxCat l’està «humiliant»

  • «¿Fins quan ERC està disposada a suportar aquestes actituds?», diu Jéssica Albiach

La líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, va utilitzar gran part de la seva intervenció en el debat d’investidura de Pere Aragonès per delectar-se en la «humiliació» que JxCat està infligint, en la seva opinió, a ERC impedint que el candidat es converteixi aquest divendres en president de la Generalitat. Va al·ludir, per exemple, a la insistència dels postconvergents de donar protagonisme a «l’entitat privada Consell per la República», que dirigeix Carles Puigdemont.

Els comuns, pretesos per ERC, reneguen de JxCat i proposen un Govern d’esquerres. Segons Albiach, un Executiu com el que s’intueix entre les dues principals forces independentistes reproduirà «les baralles d’aquests anys». «¿Fins quan ERC està disposada a suportar aquestes actituds per un pacte que sabem que acabarà fracassant?», es va preguntar.

Aragonès no va voler rebatre l’argument que JxCat l’està humiliant. Es va limitar a remarcar que la convivència en una coalició és «difícil» i a tornar a allargar la mà als comuns perquè s’afegeixin al pacte independentista que busca.