PSOE madrileny

Pilar Llop, la presidenta del Senat, número tres a la llista de Gabilondo

  • Irene Lozano deixa la Secretaria d’Estat d’Esports per integrar-se també a l’equip socialista

zentauroepp45806568 valencia 8 11 2018 sociedad pilar llop congreso v ctimas 191201132714 / Miguel Lorenzo

La presidenta del Senat, Pilar Llop, serà la número tres a la llista del candidat del PSOE a la presidència de la Comunitat de Madrid, Ángel Gabilondo. Pilar Llop ocupava també un escó com a diputada rasa a l’Assemblea tots els dijous perquè és senadora per designació de la Cambra regional. Així, fins al moment s’han sumat a la candidatura Llop i la ‘número dos’, Hana Jalloul, fins ara secretària d’Estat de Migracions.

El passat 3 de desembre la socialista madrilenya Pilar Llop va ser elegida nova presidenta del Senat. Llop, jutge especialitzada en violència de gènere, és senadora autonòmica per Madrid i substituïa en el càrrec el socialista català Manuel Cruz.

Fa uns dies Llop va assenyalar que estava «a disposició del que democràticament es decideixi» en el Partit Socialista sobre si havia de ser o no a la llista de Gabilondo per a les pròximes eleccions a la Comunitat de Madrid.

Irene Lozano, nou fitxatge

A més, l’equip de Gabilondo incorpora també Irene Lozano, fins ara presidenta del Consell Superior d’Esports. D’aquesta manera, Lozano deixarà la Secretaria d’Estat per a l’Esport amb la missió d’ocupar-se de Regeneració, Llibertats i Auditoria Democràtica de la candidatura del PSOE.

El candidat socialista va dir que en els pròxims dies s’anunciaran noves incorporacions a les llistes de cara als comicis del 4 de maig de «persones amb capacitat de governar i que la societat conegui» tot i que en aquest moment no compta amb informació que cap ministre s’hi incorpori.