Govern de López Miras

El PP farà consellers els 3 diputats de Cs que boicotejaran la moció de censura a Múrcia

  • López Miras anunciarà aquest migdia el pacte assolit amb Isabel Franco, Valle Miguélez i Francisco Álvarez, que inclourà a l’Executiu regional

  • El PP aconsegueix frustrar l’operació pactada pel PSOE i Cs i retenir una autonomia on governen des de fa 26 anys

El PP ha aconseguit convèncer tres dels sis diputats de Ciutadans de la Regió de Múrcia perquè boicotegin la decisió d’Inés Arrimadas i votin en contra de la moció de censura que taronges i socialistes han presentat aquesta setmana a Fernando López Miras. El president autonòmic anunciarà aquest migdia l’acord assolit amb Isabel Franco, Valle Miguélez i Francisco Álvarez, per fer fracassar l’operació del PSOE i Cs. També concretarà la reorganització del nou Executiu regional i ells tres hi seran, seran consellers.

La ruptura del Govern de coalició PP-Cs, coneguda dimecres al presentar la moció de censura conjunta els taronges amb els socialistes, va suposar un cop per a Pablo Casado i sobretot per al seu secretari general, el murcià Teodoro García Egea. El número dos dels populars va viatjar a la seva terra per intentar desmuntar l’operació i mantenir el poder en una autonomia on el PP governa des de fa 26 anys. I sembla que ho ha aconseguit.

El debat de la moció de censura se celebrarà els pròxims 17 i 18 de març. El PSOE i Cs necessitaven tots els seus vots: els 17 dels socialistes i els sis dels taronges, per aconseguir la majoria absoluta.

L’anunci ha agafat el PSOE per sorpresa. Els socialistes desconeixien que anés a haver-hi fugues a Cs. «És fals», van dir fonts de la direcció del partit en un primer moment, remarcant que els taronges els havien assegurat que tots els seus diputats al Parlament autonòmic anaven a recolzar la moció.