Els Mossos presenten el primer informe sobre la noia que va perdre un ull en les protestes per Hasél

La policia, que ja ha identificat el lloc de l’impacte i els punts on es van utilitzar bales de foam, remetrà les seves conclusions al jutge

Els Mossos ja tenen a punt un primer informe sobre les circumstàncies en les quals una noia va perdre un ull a la Via Augusta de Barcelona durant la primera nit de protestes en suport a Pablo Hasél. Segons ha avançat el comissari Joan Carles Molinero en una entrevista a la cadena Betevé, la policia ja ha identificat el lloc i l’hora concrets en què la noia va rebre l’impacte a l’ull. Així mateix, també han assenyalat tots els punts en què aquell dia es van utilitzar bales de foam. Les conclusions de la investigació oberta per Interior, que està «pràcticament finalitzada», serà remesa en els pròxims dia al jutge, que, després de rebre un informe de l’hospital on va ser atesa la jove, va obrir al seu torn una investigació.

A l’informe mèdic que l’Hospital Clínic va remetre al jutge es conclou que la ferida és resultat d’un escenari de desordres públics. Molinero no ha volgut avançar si l’impacte a l’ull va ser o no per una bala de foam i ha demanat esperar que acabin les diligències judicials.

La investigació dels Mossos serà completada amb l’informe forense. En les indagacions, es tindrà en compte si a la zona on la jove va perdre l’ull es van llançar bales de foam i també el fet que aquestes tenen un «mínim rebot», ha explicat el comissari Molinero.

D’altra banda, Molinero s’ha referit a l’actuació dels Mossos a Gran de Gràcia, on un grup de manifestants van quedar encapsulats i ha admès que ara, una vegada revisada, la farien «d’una altra manera». Malgrat això, ha matisat que cal situar-se en el moment concret de cada actuació i que ara és fàcil fer l’anàlisi a posteriori. «Treballarem perquè no es tornin a produir situacions com aquestes», ha afegit.