Atac a la seu d’El Periódico de Catalunya

  • Els manifestants que protesten per la detenció de Pablo Hasél colpegen violentament i trenquen els vidres de la porta d’accés de la redacció d’aquest diari durant la tercera nit consecutiva de disturbis

Els manifestants que per tercer dia consecutiu han sortit al carrer per protestar per la detenció del raper Pablo Hasél han iniciat la protesta a les 19 hores a la plaça de Tetuan de Barcelona, a pocs metres de la redacció d’El Periódico, situada al carrer de Consell de Cent, número 425-427.

Després de pujar pel passeig de Sant Joan i el carrer Bailèn, els manifestants han passat per davant la porta de la redacció d’El Periódico, situada entre el passeig de Sant Joan i el carrer Bailèn, cap a les 20.30 hores. A l’arribar a la seu del diari, alguns manifestants han colpejat violentament els vidres i han fet pintades a la porta, mentre cridaven «premsa espanyola, manipuladora» i altres consignes. A l’interior hi havia una trentena de persones.

Els manifestants han seguit el seu camí, enfilant per Bailèn fins als carrers d’Aragó i València, on han començat a cremar contenidors i llançar pedres i altres objectes contra els Mossos.

Les mostres de solidaritat i recolzament no s’han fet esperar i nombroses associacions de periodistes i professionals de la comunicació s’han volgut solidaritzar amb la redacció d’El Periódico. Una de les primeres ha sigut el Grup de Periodistes Pi i Margall, que s’ha solidaritzat amb la redacció d’El Periódico.

També el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha volgut «solidaritzar» amb «les treballadores i treballadors» del diari: «Defensar la llibertat d’expressió i alhora atacar la seu d’un mitjà de comunicació és incompatible».

El portaveu del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Óscar Ramírez Lara, també s’ha afegit a la condemna. «Tot el nostre recolzament als treballadors [d’El Periódico]. Esperem que els autors siguin identificats i detinguts», ha escrit al seu compte de Twitter.

El Col.legi de Periodistes de Catalunya ha publicat a Twitter un contundent «PROU!» («¡Ja n’hi ha prou!») per expressar el cansament de la premsa i reiterar que «els i les periodistes només treballem per garantir el dret a la informació».

El candidat de Ciutadans a la Generalitat de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha sigut un altre dels polítics que ha volgut expressar la seva «més rotunda condemna per aquest atac covard que ha patit El Periódico»: