Montero rebaixa el to amb Iglesias però insisteix que Espanya «és una democràcia»

La portaveu del Govern evita desautoritzar el vicepresident, que va dir que «no hi ha una situació de plena normalitat política i democràtica» quan els líders independentistes estan a la presó o fugits de la justícia

16 12 2020 El vicepresidente del Gobierno Pablo Iglesias y la portavoz del Gobierno y ministra de Hacienda Maria Jesus Montero mantienen una conversacion durante una sesion de control al Gobierno en Madrid (Espana) a 16 de diciembre de 2020 Durante el pleno el presidente del Gobierno ha hecho un primer balance del segundo estado de alarma decretado el pasado 9 de noviembre para hacer frente a la segunda ola de la pandemia del coronavirus Ademas el presidente tambien ha informado de las ultimas tres reuniones del Consejo Europeo en los que los jefes del Estado y de Gobierno de la UE debatieron tambien sobre como mejorar la lucha contra la pandemia POLITICA EUROPA PRESS E Parra POOL - Europa Press / EUROPA PRESS E Parra POOL - Eu

La portaveu del Govern i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha restat importància aquest dimarts a les declaracions del vicepresident segon, Pablo Iglesias, afirmant que a Espanya «no hi ha una situació de plena normalitat política i democràtica» quan els líders independentistes estan a la presó o fugits de la justícia, perquè, segons ha explicat, s’han d’emmarcar en la campanya de les eleccions catalanes.

A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Montero ha assegurat que aquestes paraules no «es comprendrien» fora del context electoral perquè, segons ha defensat, el Govern té clar que Espanya «és una democràcia plena i consolidada» i ha afegit que no hi ha ningú al Consell de Ministres que ho posi en dubte. No obstant, i malgrat discrepar amb Iglesias, ha evitat desautoritzar expressament el vicepresident segon.

Montero ha recalcat que la posició expressada pel líder d’Unides Podem «adquireix un sentit més gran» si es comprèn que està parlant en clau electoral. «No hi ha cap tipus de polèmica respecte a aquesta qüestió. Estem en una democràcia plena i les declaracions d’aquests dies sempre s’han de contextualitzar en el marc de la campanya electoral que s’està celebrant a Catalunya». «El vicepresident és líder d’una formació que es presenta a les eleccions que clarament ha transmès quines són les seves pretensions en termes d’electorat i aliança», ha emfatitzat.

Així, ha insistit a emmarcar aquestes paraules dins de la campanya, abans d’afegir, a més, que la taula des de la qual compareix per informar del Consell de Ministres no és «el traductor oficial dels ministres quan hi ha algun dubte de les seves intencions» i que, per això, és millor preguntar-li a Iglesias directament al respecte.