Borràs carrega contra els Mossos després dels incidents amb Vox

  • La candidata es mostra indignada per comportaments «incompatibles amb els d’una policia democràtica»

En plena campanya electoral, la candidata de Junts per Catalunya (JxCat) Laura Borràs, ha mostrat la seva indignació amb l’actuació dels Mossos d’Esquadra. Sense especificar a què es refereix, Borràs ha publicat un tuit en què afirma: «M’indigna veure comportaments d’alguns agents de Mossos que són incompatibles amb els d’una policia democràtica referent a la protecció i promoció de drets».

Borràs afegeix: «Cal ser intransigent i exemplar amb aquests comportaments. Aquest és el meu compromís: tolerància zero amb la violència».

El missatge de la candidata independentista arriba després d’un cap de setmana d’incidents entre representants de Vox i manifestants antifeixistes a Vic, Salt i l’Hospitalet de Llobregat. En el cas de Vic, va ser el cos de Mossos el que va acusar Vox de no haver seguit les seves recomanacions.

Junts i els Mossos

La relació entre el partit de Puigdemont i els Mossos d’Esquadra ha passat per diversos moments de tensió, en especial per l’actuació de la policia autonòmica del Govern (de Junts i ERC) en els disturbis després de la sentència de l’1-O a Barcelona. Laura Borràs s’ha manifestat en diverses ocasions contra l’actuació policial i internament i també de manera pública a Junts es va reclamar la dimissió del llavors conseller d’Interior Miquel Buch. En canvi, l’ala més moderada de Junts i en especial els representants del PDECat han defensat l’actuació policial.