Casado, sobre Bárcenas: «Aquest PP ja no existeix»

  • El líder dels conservadors acusa la fiscalia general de filtrar l’escrit del tresorer en plena campanya de les catalanes

El líder del PP, Pablo Casado, s’ha mostrat molest perquè se li continuï demanant responsabilitat per episodis de «fa 20 anys» en el seu partit. El judici de la caixa b començarà dilluns a l’Audiència Nacional i la confessió de Luis Bárcenas, en la qual l’extresorer assegura que Mariano Rajoy va destruir personalment documents sobre el finançament irregular sense saber que ell en tenia una còpia, ha caigut com un míssil en plena campanya de les catalanes. «Aquest PP ja no existeix. A mi em van elegir a les primàries per girar full de qualsevol conducta no exemplar en el partit», ha declarat en una entrevista a la Cope.

L’actual dirigent dels populars ha acusat la fiscalia general de «filtrar» l’escrit de Bárcenas «10 dies abans de les eleccions» i ha posat distància respecte a l’extresorer i aquesta part de la història del partit. «A mi què m’han de preguntar. Que preguntin a Pedro Sánchez per Luis Roldán. ¿En sap alguna cosa, del cas Roldán? Jo tampoc [del cas Bárcenas]. ¿O és que a l’actual president de Volkswagen se li pregunta alguna cosa sobre el ‘dieselgate’? Doncs no. Es va depurar la cúpula, es va fer fora el president, es va indemnitzar qui va caldre indemnitzar i es continuen venent cotxes Volkswagen amb una qualitat certificada. Això és el que jo pretenc. Jo garanteixo que el PP ara mateix no tolera cap pràctica irregular i els espanyols poden confiar en l’absoluta exemplaritat d’aquest partit», ha argumentat.