Precampanya electoral

La CUP esmena l’estratègia de campanya de la seva candidata Dolors Sabater

  • La direcció aprova tres documents molt crítics amb l’estratègia de la seva presidenciable a qui veuen ‘hiperrepresentada’

  • Corregeixen la seva aposta per entrar al futur Govern i mantenen ara que treballaran des de l’oposició

GRAFCAT6426 BADALONA (BADALONA) (ESPANA) 12 05 2020 - Dolors Sabater de Guanyem Badalona interviene durante el pleno en el que el lider del PP de Badalona Xavier Garcia Albiol ha recuperado la alcaldia de la ciudad tras el fracaso de las negociaciones entre Guanyem Badalona en Comu y el PSC cuyo pacto para repartirse el cargo con el apoyo de todas las formaciones de izquierda finalmente no ha prosperado EFE Andreu Dalmau / Andreu Dalmau

L’acord entre la CUP i Guanyem per a les pròximes eleccions catalanes no va acontentar totes les bases anticapitalistes i el malestar ha explotat a les portes de la campanya electoral. El consell polític del partit va aprovar aquest cap de setmana amb àmplia majoria diversos documents que suposen una esmena a l’estratègia de campanya que estava desplegant la seva cap de llista a les pròximes eleccions catalanes, Dolors Sabater.

Els textos, avançats per ‘Nació Digital’, desmunten plantejaments bàsics de l’estratègia defensada durant les últimes setmanes com per exemple la voluntat de formar part del pròxim Govern. Els textos avalats per la direcció aposten per desmarcar-se de la governabilitat perquè és un relat «irresponsable i perillós» perquè no s’ha discutit a fons al si del partit, ja que alguns dels seus dirigents no comparteixen que la CUP s’aliï amb JxCat i ERC per tenir un lloc al Palau de la Generalitat als qui acusen de fomentar l’«autonomisme». «Responsabilitat no vol dir entrar en un govern ni donar-li recolzament des de fora amb un pacte d’estabilitat», alerten, i avisen que tindrien un espai molt minoritari però que, a més, serien «còmplices» de les seves polítiques.

També qüestionen l’’hiperprotagonisme’ de Sabater durant els espots de precampanya i a les intervencions públiques del partit, i reclamen recuperar «els missatges de col·lectivitat, de treball en equip i assemblearis.» Una de les organitzacions que formen part de la CUP, Endavant, ja es va oposar fa unes setmanes en un comunicat al pacte amb Guanyem perquè es va tancar entre cúpules i perquè suposa una «submissió a la política de curt termini».

Adequar la campanya electoral

Sense entrar en detalls sobre el contingut dels documents, la número tres de la llista electoral per Barcelona, Eulàlia Reguant, va confirmar aquest diumenge la decisió de la cúpula d’«esmenar alguns aspectes de la campanya» i va defensar que la CUP és «una organització desacomplexadament assembleària»: «El consell polític va fer aportacions per adequar la campanya a allò que som. El que ahir es va aprovar modificarà alguns aspectes» de l’estratègia, va apuntar, i va dir que es plantejarà «una proposta política que sigui una alternativa a les polítiques que el govern de la Generalitat ha dut a terme en els últims anys».

Tornar a equilibrar la balança entre les crítiques i l’acostament a les actuals forces al Govern no serà fàcil per a la direcció a pocs dies de la campanya electoral i amb una candidata que ha sigut qüestionada pels mateixos militants de l’organització.